duminică, 8 ianuarie 2012

Peritonita infectioasa la pisici

Peitonita infectioasa la pisici este cauzata de un virus coronarian care poate infecta orice pisica, de la cele foarte tinere la cele foarte batrane (de 14 ani si chiar mai mult).







Cum luati pulsul unei pisici?
Pe masura ce inima bate, ea creeaza un flux de sange care trece prin artere. Acest flux il masuram, in ideea de a obtine informatiile necesare legate de sanatatea pisicii noastre.



Agresivitatea intre pisici 
Adesea nerecunoscuta, agresivitatea intre pisici este o problema comportamentala frecvent intalnita. Asemenea cainilor si pisicile se incaiera din diferite motive.


Primul ajutor dat unei pisici lovite de masina
Desi se intampla destul de rar - pisica fiind prin definitie un animal de companie care prefera confortul locuintei - uneori aceasta poate sa scape de sub supravegherea stapanului. Daca nu este obisnuita cu zgomotul strazii, pisica se sperie cu usurinta.


Pisica Siberiana
Rasa Siberiana exista de mai bine de o mie de ani... cel putin asta reiese din atestarile istorice. Pisicile din aceasta rasa au fost mentionate pentru prima data in cartea lui Harison Wier.



Afectiunile oculare la pisici
Ochii sunt organul de baza al pisicii dupa care se ghideaza in viata de zi cu zi sau in timpul vanatorii. Dar sunt si locul unde pot aparea diferite probleme de sanatate.


De ce mananca pisicile iarba?

Multi dintre cei care si-au ales ca animal de companie pisica au observat ca, din cand in cand, aceasta obisnuieste sa mestece iarba. Pisicile care traiesc in apartament apeleaza, ca substituent.

Putem dresa pisicile?

Atunci cand dorim sa convietuim cu o pisica trebuie sa fim constienti de faptul ca aceste animale au propriul mod de gandire si o personalitate foarte puternica.


Comportamentul de dominatie in randul pisicilor

Dominatia este un concept cheie intr-o casa cu mai multe pisici. Pisicile din aceste case isi stabilesc foarte repede ierarhia intre ele. Ierarhia este un statut acceptat in comun de toate pisicile si nu ar trebui sa interfereze cu stapanii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu